Kateus ja kiitollisuus

Lauantai 22.6.2019 klo 12:57Tiistai 31.7.2018 klo 19:39

Kateus ja kiitollisuus

Tällä kertaa tulee jotain maanläheisempää kuin enkeleitä ja uskoa ihmeisiin. Kateus, se se vasta maallista onkin. Jospa vielä joskus saavuttaisin sen olotilan, etten koskaan enää kadehtisi ketään! Siihen on vielä matkaa, mutta kuitenkin kehityn koko ajan kiitollisemmaksi siitä mitä minulla jo on.

Ihmiset kadehtivat kuka mitäkin. Yksi materiaa, toinen kauneutta, kolmas älykkyyttä, neljäs jonkun toisen parisuhdetta, viides jonkun lapsia, kun samaan aikaan monen lapsen äiti kadehtii sitä lapsetonta, jolla on aikaa itselleen, uralleen ja matkustelulleen. Ihminen on harvoin tyytyväinen siihen mitä hänellä jo on. Jos ja kun pääsee siihen olotilaan, että on onnellinen ja tyytyväinen, saavuttaa jotain hyvin arvokasta. Avain olotilan saavuttamiseen on yksinkertaisesti kiitollisuus. Opettele olemaan kiitollinen kaikesta hyvästä, joka sinulla jo on, ja mitä ympärilläsi näet. Ja usko pois, sitä on paljon!

Meillä länsimaissa asuvilla ei ole sellaista karmeaa puutetta, puutetta, joka vie hengen tai sairastuttaa. Emme näe sitä tosiasiaa, että suurimmalla osalla on asiat aika lailla hyvin, takerrumme vain siihen mitä meiltä puuttuu. Tiedän tämän itsestäni. Olen yrittänyt ostaa maailman tyhjäksi, siinä onnistumatta, ja tavaran tuomatta muuta kuin hetkellistä mielihyvää. Sillä maallinen mammona ei ole onnen avain, kaikkea muuta. Kiitollisuuden kautta, olemalla onnellinen kaikesta siitä hyvästä mitä jo on, sinusta pidetään huolta. Saat aina kaiken mitä tarvitset, universumin voimat pitävät sinusta huolen. Elämäsi ei ole luksusta mutta et elä suuressa puutteessakaan. Tämän hetkisessä elämässäni rahaa saisi olla enemmän, ja joskus meinaa hermo pettää miettiessä, kuinka sitä taas selviää eteenpäin, mutta jotenkin kummallisesti asiat aina järjestyvät, kun jaksaa kiittää, uskoa ja luottaa. Pelko vain pahentaa asioita ja vetää puoleensa juuri niitä asioita joita pelkäät!

Opettele olemaan kiitollinen pienistä asioista arjen keskellä ja elämäsi muuttuu parempaan suuntaan. Opettele olemaan kiitollinen asioista, joita pidät itsestäänselvyytenä ja maailma on sinun! Huomaa elämän pienet ihmeet niin voit kulkea hymynkare suupielessäsi joka päivä. Jos uskallat. Saattavat pitää sinua pöpinä, jos itseksesi hymyilet, tai hurjimmillasi erehdyt olemaan iloinen ja nauravainen vieraalle ihmiselle, hui sentään! Mutta siihen kannattaa pyrkiä, levittämään iloa, rakkautta ja hyvää mieltä ympärilleen.

Maailma on muuttumassa. Kovat arvot ja hullu kulutus alkavat vähän kerrassaan kääntyä pehmeyteen ja kestävämpään kulutukseen. Hyvä niin. Sillä Äiti Maa ei kestä enää kauaa tätä tuhoamista. Ole kiitollinen siitä mitä sinulla on. Ja mieti sitä, kun seuraavan kerran olet ostamassa jotain turhaa. Mieti, tarvitsetko sitä todella? Tekeekö se sinut onnellisemmaksi muuta kuin pienen ohikiitävän hetken?

Katso uuden tavaran sijaan omaan sisimpääsi ja löydä sieltä kauneus, joka meissä kaikissa on. Se saattaa olla syvällä, mutta siellä se on, kannattaa kaivaa. Ja uskoa. Ja kiittää.

Kiitos, kiitos, kiitos.

Rakkautta elämääsi, ja keijuvaloa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini