Satutaidenäyttelyni "Satumaisia Satumaita" oli Lappeenrannan kaupungin kirjastossa lastenosastolla 3.-28.10.2011.
Näyttely oli satu- ja fantasiahenkinen, pääkohderyhmänä satuiässä olevat lapset.  Tekniikoina tekstiili- ja sekatekniikat.
Näyttelyni kiersi kirjastoissa paikkakunnilla Joutseno, kotikuntani Lemi, Mikkeli ja Savitaipale.
Lopuksi näyttely oli Imatran Kylpylässä ajalla 15.3.-6.5 2012. 


"Pinkkilän Prinsessa"

Pikkuinen prinsessa istuu vatsa kurnien vaaleanpunaisen valtakuntansa keskellä Kristallipuun alla ja miettii… Onko se kuitenkaan hyvä asia että on hemmoteltu ja saa aina tahtonsa läpi? Linna on Prinsessan mielen mukainen, ruohokin on taian avulla muutettu punervaksi ja Kristallipuu on unelmien täyttymys. Pitäisi varoa mitä toivoo, voi vaikka saada sen, sillä omenapuu olisi ollut paljon käytännöllisempi!

Sekatekniikkana vanhaan akvaarioon.
"Punaisten Perhosten piilo"

Lontoosta ja Mikkelistä tauluun lennähtäneet perhoset ovat piiloutuneen grazy quilting-tyyliseen "maisemaan".
Kierrätyspitsejä ja kankaita jotka olen itse värjännyt. Lisänä helmiä, nappeja ja metallilankaa. 

"Tiedätkö Sinä missä Keijut asuvat ?"
  
Nämä keijut asuvat puussa. Ovea ei tarvita sillä kotiin pääsee ikkunasta lentäen. Jos keiju joskus haluaa omaa rauhaa, on puun rungosta lainattavissa lukkoa ja avainta joilla saa oman ikkunansa lukittua. Sillä voihan keijuillakin joskus olla huono päivä, ja silloin on hyvä olla yksin omassa rauhassaan, se heillekin suotakoon.
 
Tämän olen tehnyt tyttärelleni Mealle. Tauluun olen käyttänyt mm. tyttäreni iso-iso-äitien kutomaa/virkkaamaa materiaalia.

"Takaa-ajo Valkoisella Valtamerellä" 
      
Portugalilainen kauppalaiva pakenee merirosvoja Valkoisella Valtamerellä. Kullanhohtoinen laiva aarrelasteineen kimaltaa illan viimeisissä auringonsäteissä. Etumatkaa ja toivoa pakoon pääsystä on, mutta sysimusta merirosvolaiva seilaa lain ja meren pimeämmällä puolella hurjaa vauhtia. Mitä tuokaan yö tullessaan?"Canal Bling Bling"      

Tämä prinsessojen satelliittilautanen ottaa vastaan vain kimaltavia ja muuten ihquja ohjelmia kunkin vastaanottajan mieltymysten mukaan. formulat ja tosi-tv:t, älkää edes yrittäkö, te ette saa audienssia!

Satelliittilautasen pohjana on vanha sosemyllyn terä johon olen ommellen kiinnittänyt rikkinäisiä koruja ja täytteeksi helmiä.
"Kultaisen Lohikäärmeen Lento"
         
Repaleisen yötaivaan halki kiitävä Kultainen Lohikäärme haluaa kotiin nukkumaan perheensä luo ja taittaa matkaa pimeydessä. Kylmässä yössä varpaita palelee, ja ne ovatkin piilossa vatsan poimuissa. Olisi pitänyt ottaa villasukat mukaan kuten vaimo kehoitti! Onneksi suurilla siivillä matka taittuu joutuisasti ja oman perheen lämpö on jo lähellä.

"Optikon Harha"
Liian pitkän työputken jälkeen alkaa optikollakin silmissä pyöriä.
Pienten pyörteiden keskellä on yksi suurempi jossa alkava migreeni tummana varjona väijyy.

(pohjakankaat vanhoista solmioista, metalliset pyörteiden osat ovat silmälasien saranoita)"Harmaan Hetteikön Kummituslinna"
                                                
Huhutaan että Harmaan Hetteikön palaneessa linnassa on kummituksia. Ainakin linna on hylätty jo kauan sitten ja sinne on nykyisin lähes mahdoton päästä vaikeakulkuisen maaston takia. Ritari Scrap ainakin uskoo että linnassa kummittelee.   Mitä mieltä sinä olet?

Sekatekniikkana vanhaan akvaarioon."Äitipuu"   
Äitipuu on kaiken viisauden puu joka suojelee äitejä ja pienokaisia heidän yhteisellä matkallaan kohti kasvamista ja yhteistä tulevaisuutta. Äitipuun luona paistaa aina aurinko, ja jopa maahan kaatuneet rungot kukoistavat.

Äitipuun luomiseen minut innoitti Schleichin keijuhahmo Iloris vauvansa kanssa. Metalliosat romumetallia. Äitipuun oksat olen päällystänyt huovuttamalla, kaatuneen puun vanhalla vuorikankaalla, molemmissa efektilankaa ja helmiä.
Ruohikkona aurinkoinen ryijy nimeltä "Keijumetsä".
"Sateenkaarisiskosten Taikatanssi" 

    
Sanotaan että sateenkaaren päästä löytyy aarre. Sieltä voi löytyä myös yllätys; kuten tanssivat siskokset jotka ylläpitävät sateenkaaren hehkua taivaalla. Niin kauan kuin tanssi jatkuu, sateenkaari loistaa. Ja joskus kun tanssi on todella riehakasta, voit nähdä kaksi sateenkaarta, alkuperäisen ja heijastuksen.
"Ritari Scrap" 
          
Haarniskan sovitus on ritarillekin jännittävä hetki! Haarniska ei ole uusi, se on ajanpatinoima ja jostain kohti hieman lommoinenkin, mutta se ei Scrappiä haittaa. Liikkeelle lähteminen hieman pelottaa, sillä ensimmäinen kerta metallinen puku päällä on kuin opettelisi kävelemään uudelleen. Toivotamme hänelle onnea!

Ritarin haarniska on koottu pantittomista juomatölkeistä, taustakangas on sisustusliikkeen poistopala ja taustalevy vaneripala rakennusjätettä. Päällä oleva lakkakerros on turvallisuussyistä, ettei kenenkään pienet vikkelät sormet rikkoonnu terävistä metallireunoista.  
Scrap = tapella, nahistella, jätteet, romu
"Neiti Kärmes Anilliini Lilalientti-maasta"

Tyttömäinen kiltti käärmeneiti nautiskelee Lilalientti-maan iltaruskosta odotellen illan pimenemistä ja saalistusajan alkamista. Nyt kotiin turvaan kaikki pikkuiset hiiret! Vaikka Neiti Kärmes on kilttiäkin kiltimpi, niin vatsan täytettä hänenkin pitää saada. Tosin ei kukaan edes huomaa tulleensa syödyksi, sillä Anilliinin kimalteleva katse ja kultainen kieli lumoaa saaliin hypnoottiseen tilaan."Lumikuningattaren Häät"        
        
Lumikuningatar on kiiruhtanut töihin kesken hääjuhlansa sillä maailma tarvitsee uutta puhtaanvalkoista lunta! Hän sinkoaa kädestään pikkuruisten lumitähtien ryöpyn joka taivaalla muuttuu ensin isoiksi kristallisina hohtaviksi kiteiksi ja siitä edelleen ihanan pehmeäksi lumeksi joka alkaa hiljalleen leijailla kohti maata.

Lumikuningatar on tyttären leikeistä kierrätetty raajarikko ja lähes kaljuuntunut nukke.
"Satumaisia Satumaita"

Näyttelyn nimijulisteen kultaiset reunat olen toteuttanut efektilangoista sekatekniikalla.

Syyskuussa 2011 Lappeenrannan Suomalaisessa Kirjakaupassa Fashion by Night tapahtumassa esittelemässä lokakuussa alkavaa näyttelyäni.
Vasemmalla olevat teokset eivät olleet näyttelyssä.Ylempänä "Ja Tuhkasta Nousee Fenix", vapaa kuvakudos. Alla kirjontatyö "Kuutiot".