DIY DIY Boheemin seinätekstiilin lisäinfoa

Perjantai 8.12.2023 - Milja Talvikki


Huh!
Nyt tulee paljon asiaa.

Ihan ekana aloitetaan videolla olevien seinätekstiilien mitoilla:
Sinisen kepukan pituus (leveys) on 74 cm.
Lankoja siinä on 65 cm leveydeltä.
Korkeutta tuli 90-100 cm.
Koristenauhojen korkeus 65-85 cm.

Vihreä, aiemmin tekemäni, on pidemmältä kepiltään 65 cm leveä.
Kepissä lankoja 60 cm matkalla.
Kokonaiskorkeus 95 cm.

Tästä on helppo muokata juuri omiin tarpeisiin sopivan kokoinen teos, suureen tilaan voisi kokoa jopa kasvattaa.
Kun sen kepin ripustaa roikkumaan, niin se kyllä itse etsii sen asennon kuin haluaa. Asentoa on aika turhaa yrittää muuttaa, ellei ole sellaista oksanhankaa jolla pystyy säätämään. 
Kaupunkiasujan voi olla hankalaa saada mistään kepukkaa, jolloin helpoin vaihtoehto on ostaa katuharjanvarsi ja pätkäistä se sopivaan mittaan.
Minun keppini on puutarhan harvennusjätettä, jotain lehtipuuta, en edes tiedä mitä. Kuivatin sen ensin ja rapsuttelin kuoret pois, jonka jälkeen maalasin.

Videolla kerron, että taustan solmimiseen kului tunnin verran. Niihin muihin valmisteluihin menikin sitten enemmän. Virkkauksiin, palmikoihin sun muihin kului noin viisi tuntia.
Jos perhepiirissä on sen ikäisiä lapsia, jotka tykkäävät virkata ketjusilmukkaa ja/tai palmikoida, niin tämähän on aivan mahtava käsityö yhdessä tehtäväksi!

Taustana minulla on valmista trikookudetta, jota käytetään mattojen kudontaan ja sisustuskorien virkkaamiseen. Hyvin käy myös moppilanka, paksu mattovilla (jos sattuu sellaisia jämiä tavoittamaan), tai ihan tavallinen räsykude, jota voi repiä vaikka vanhoista liinavaatteista.
Ja ihan parasta taustamatskua on tietenkin makrameelanka!
Vihreässä tekemässäni taustana on itse värjättyä moppilankaa, jonka kanssa samassa värjäyksessä oli joitain pitsejä ja reunoissa näkyvät puuvillaisen pöytäliinan hapsut.

Niitä suuria puuhelmiä sidoin joihinkin koristenauhojen päihin. Etekin tosi kevyet nauhat, kuten minulla ne huivien reunat, tuppaa jäämään "tyhmään" asentoon jollei niissä ole jotain pientä painoa antamassa ryhtiä.

Villalankaisessa palmikossa on 9 lankaa pituudeltaan 140-180 cm., jotka on keskikohdastaan sidottu kiinni ripustuslankaan. Näin ollen jokaiseen palmikon osioon tulee kolme lankaa. 
Nuo minun kirpparilta löytämäni "villalangat" on juuri sellaisia hankalia jämiä, joita on hankala käyttää mihinkään, kun niiden materiaaleista ei ole varmaa tietoa. Tämmöseen projektiin ne sopii todella hyvin.

Jos haluat olla 110% varma, että koristenauhat pysyvät pilkulleen haluamassasi asennossa, eivätkä ala liukua taustanauhojen väeihin, niin apuna voi käyttää askarteluliimaa. Kun työ on valmis, niin sivele kepin takapuoli pienellä liimamäärällä, sitä liimaa ei tarvitse olla paljoa, kevyt sively riittää.

Ja tähänkin projektiin on loputon määrä variaatioita.
Riippumaan ja roikkumaan voi viritellä melkein mitä vaan!
Ja ne lapset; mikä mielikuvituksen määrä ja voima! Sitä kannattaa hyödyntää, saattaa tulla yllättäviä ja oivaltavia ehdotuksia koristeluun.

Tekemisen iloa toivottaen Milja :-)

Avainsanat: boho wall hanging, korvaa makramee


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini