Itse tehty gellilevy

Perjantai 9.2.2024 - Milja Talvikki


Itse tehty gellilevy on kätevä, jos haluaa testata tekniikkaa ennen investointia oikeaan gellilevyyn, joka kestää hyvällä hoidolla vuosia ja vuosia.........

Jälki itse tehdyllä levyllä on hieman suttuisempaa kuin tehdasvalmisteisella, mutta kuitenkin ihan ok.

Tukkukokoiseen leikkelelootaan (koko noin 24 x 30 cm) tein liivatelehtihyytelön suhteessa 8 dl vettä ja 20 liivatelehteä. Kokeilla voi pienemmälläkin, esimerkiksi 4 dl vettä ja 10 liivatelehteä, jolloin astian tulee olla ainakin puolta pienempi. Sellainen suurempikokoinen margariinirasia on ok. 

MUISTA muovi astian pohjalle ja reunoille!
Videolta näet, miten minun gellilevy tarttui pahasti kiinni muovikaukaloon jossa sen tein.
Luulen, että kevyesti pestyssä margariinirasiassa on sen verran rasvajäämää, että siihen ei välttämättä tartukaan kiinni.

Ja tämähän on taas sellainen juttu, että on kiva tehdä yhdessä lasten kanssa.
Jos viikonloppuna tekee levyn vaikka perjantai-iltana ja jättää sen jääkaappiin tekeytymään yön yli, niin lauantaina voi painaa ja sunnuntaina vaikka jatkaa.
Levyä voi säilyttää jääkaapissa niin kauan kunnes se alkaa homehtua, viikon verran luulisi kestävän.
HUOM! Jos laitat jääkaappiin levyn, jolla on jo painettu, niin pakkaa se muoviin, sillä akryylimaalihuurut eivät ole paras mahdollinen seura elintarvikkeille!

Oli vielä jotain mielessä, ja jatkan sen tähän jos vaan muistan, mitä se oli............

Milja


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini