Höyheniä x 3

Lauantai 22.6.2019 klo 12.54


Sunnuntai 15.7.2018 klo 3:33

Höyheniä x 3

 

Enkelit ovat huumorintajuista porukkaa.

Henkisyyden kateus oli tuolla aiemmin aiheena. Siihen liittyy myös erikoisista paikoista löytyneet höyhenet. Sosiaalisessa mediassa on useita ryhmiä, joissa keskustellaan henkisistä asioista, ja usein ryhmässä esitetään kiitokset löytyneestä höyhenestä. Niitä on löytynyt mitä kummallisemmista paikoista, pöytälaatikoista, sisältä autosta, pöydältä, sellaisista paikoista, joissa ei lintuja liiku. Olen mielessäni tästä asiasta jurputtanut, itsekin löydän höyheniä, mutta ulkoa, en paikoista, joissa niitä ei periaatteessa pitäisi olla. Kun taas eräänä päivänä näin höyhenpäivityksen ja juttelin enkeleille, että eikös olisi jo minunkin aika saada heidän läsnäolostaan vahvistusta höyhenen muodossa. Silloin oli talvi ja lumi maassa, huono vuodenaika löytää höyheniä edes ulkoa. Hetkeä myöhemmin lähdin hakemaan polttopuita ulkovarastosta. Lastatessani puita isoon kestokassiin kasasta paljastui muhkea hiirenpesä. Pesän hajotessa sieltä pelmahti esiin ainakin viisi täysin vitivalkoista höyhentä! Katsoin hetken höyheniä hölmistyneenä ja melkein kuulin enkelten hihittelevän: ”Siinä sulle höyheniä, kun äsken niiden perään niin kovasti olit!”. Minua alkoi hymyilyttää, olen havainnut ennenkin kuinka hauskoja enkelit voivat olla. Se pesä oli varmaan hylätty jo aiemmin, koska puukasa oli siitä kohti jo hajonnut, mutta on se ollut hieno ja lämmin pesä, kyllä siellä on kelvannut unia nähdä viiksikarvat vipattaen.

Vaikken olekaan enkelten viestejä löytänyt sisätiloista, niin usein löydän niitä maasta, siten että ne on selvästi jätetty ihan minua varten. Usein höyhenen löytämistä edeltää jonkinasteinen murheellisuus, tai jurputus siitä, etten ole saanut positiivisia vahvistuksia henkimaailmalta. Seuraavaksi kaksi höyhentä, yksi kumpaakin esimerkkiä.

Käymme joskus mökillä ihan vain piipahtamassa, katsomassa että paikat ovat kunnossa. Eräänä sateisena päivänä sinne päin ajellessa mietiskelin, jälleen kerran, että minut on unohdettu, jätetty tarpomaan oman onneni nojaan. Perillä hyppäsin autosta ulos, astuin pari askelta eteenpäin ja jäin hengittämään kosteaa ilmaa, katsellen peilityyntä järveä sateen hetkeksi tauottua. Seisoin paikallani pitkän aikaa, pohdiskellen elämäni tarkoitusta ja suuntaa. Minut oli unohdettu. Byääää! Tästä olisi helppo vajota murheuden laaksoon. Vielä muutaman kerran syvään hengittäen aloin kääntyä, vilkaisten samalla maahan. Ja siinä, aivan jalkojeni juuressa, lepäsi suloinen, valkoinen, kuiva ja puhdas höyhen, märässä maassa. Usko ihmeisiin palasi hetkessä. Kaikki on mahdollista. Polulleni jätetään merkkejä, että jaksaisin vielä uskoa. Mieskin huomasi muuttuneen ilmeeni. Näytin hänelle höyhentä ja hän hymyili minulle. Höpsölle, rakkaalle vaimolleen, joka kerää kiviä ja höyheniä.

Seuraava lohduttava höyhen on erikoinen tapaus. Sen ilmestymisen näimme miehen kanssa yhdessä.

Olin kutonut vuosien tauon jälkeen täkänää, olin saanut tilauksen. Hassua on, että jotta saa työtilauksen suomalaisesta perinnekudonnaisesta ja siitä ihan palkankin, niin raha tulee Skotlannista, sikäläisen täkänään ihastuneen taiteilijan apurahan kautta.

Täkänä ei päästä kutojaansa helpolla, se on armoton, ei anna yhtään virhettä anteeksi. Täkänä vie aikaa ja kysyy hermoja, väsyttää silmäsi ja kaupan päälle jumiuttaa olkapääsi. Monimutkaisen kuvion aikana ei voi antaa ajatusten harhailla, on keskityttävä täysillä siihen mitä tekee. Voisi jopa sanoa, että täkänän kutominen on eräänlainen itsekidutuksen muoto, mutta kieroutuneella tavalla todella kiva sellainen. Tilattu täkänä oli alkuhankaluuksien jälkeen (itkua, raivoa, epätoivoa ja romahtaminen) valmistunut nopeasti, ja olin onneni kukkuloilla, saisin paketin Skotlantiin lähtemään reilusti etuajassa sovitusta! Ilo vaihtui synkkyydeksi, kun levitin juuri valmistuneen kudonnaisen ja huomasin että kuviossa on kohtalokas VIRHE! Kuvion idea vesittyi yhden väärässä kohdassa olleen poiminnan vuoksi. Miten on mahdollista, etten sitä huomannut kutoessa? Täkänä olisi pakko tehdä uudelleen. Myöhästyisin aikataulusta ja mietin riittääkö edes loimi toiseen, riittääkö tilaamani lanka? Pysynkö henkisesti kasassa?

Näitä asioita setvimme istuen ilta-auringossa, minä murheellisena talomme rappusilla ja mies kannustaen viereisellä penkillä. Ulko-ovemme edustalla on pieni katos, joten kaunis vitivalkoinen höyhen ei osunut ihan viereeni. Mutta se laskeutui alle kahden metrin päähän minusta, niin lähelle kuin pystyi. Me näimme molemmat, miten se leijaili hiljaa, kuin hidastetussa filmissä, laskeutuen nurmelle odottamaan. Molemmat katsoimme hiljaa höyhentä. Kysyin mieheltä, näkikö hänkin, kun se leijaili alas. Kyllä hän oli nähnyt. Tuosta ei mielialani kohonnut kuin raketti, mutta ymmärsin viestin, että saisin urakan kunnialla tehtyä ja kaikki sujuisi hyvin. Niin oli tarkoitettu. Minua taas vain koeteltiin.

Uusi täkänä matkusti Skotlantiin, loimi oli juuri riittänyt toiseen yritykseen ja kutominen sujunut kuin tanssi. Paketti ehti ajoissa Glasgowiin. Hieman myöhemmin kävin Helsingissä katsomassa, kun kudonnaiseni oli esillä CraftCornerissa, Eteläesplanadilla. Seuraava täkänäni olikin oma mallini, ei niin säntillinen kuin tuo geometrinen kuvio, jonka poimiminen koetteli pinnaani, mutta joka opetti minulle, että pitää muistaa olla tarkkana ja kärsivällinen!

Rakkautta elämääsi, ja keijuvaloa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: höyhen, höyheniä, enkelten merkkejä, enteitä